Start met een goed idee
Een goed idee is het halve werk, maar hoe kom je op een goed idee?
#1 – Een spontaan idee
Het komt spontaan in je op als je onder de douche staat, met je vrienden praat, of zomaar tijdens een vergadering. Alle puzzelstukjes vallen in elkaar en ineens…. weet je het. Je kunt nergens anders meer aan denken en wilt meteen aan de slag, waarom heeft niemand anders dit al gedaan?
#2 – Ga brainstormen
Zelfs al heb je al een idee, ga dan toch een keertje brainstormen en ga dan helemaal los zonder beperkingen. Plan een gezellig avondje met vrienden of vriendinnen, ook degenen die helemaal niets met jouw idee te maken hebben, en ga met zijn allen brainstormen op ideeën. Je ideeën kunnen niet gek genoeg zijn en hoeven helemaal nog niet vertaald te worden naar een serieus bedrijf of model. Zet alles op papier, ook al lijkt het nog helemaal niets. Kijk er later nog een keer naar en wie weet staat jouw match erbij.
Wat ook een mooie manier van brainstormen in je uppie is: Schrijf iedere morgen tijdens je ontbijt 3 – 5 ideeën op, op een aparte pagina. Kijk na een paar weken naar wat je hebt opgeschreven en of er iets is wat in je gedachten terug blijft komen.
#3 – Heb jij een mooi verhaal?
Ook een mooi, authentiek eigen verhaal helpt je idee altijd verder, vooral omdat je dan zelf ook een goed verhaal te vertellen hebt. Maak gebruik van jouw zwaktes, sterktes en ervaringen. Een ‘gewoon’ idee met een echt en goed vertelt verhaal kan heel succesvol zijn.
#4 – Zoek je doelgroep op
Maak contact met je doelgroep en praat met ze om te kijken wat ze misschien nog missen in de huidige markt. Kijk wie er nu al in jouw markt actief is en hoe zij het doen, wat zijn hun strategieën en waar valt nog winst te behalen. Wie weet kun je een denktank of testteam opzetten met je doelgroep?
#5 – Doe goed onderzoek
Een goed idee maakt je start makkelijker maar een goed idee alleen is niet genoeg. Je moet het idee wel gaan uitvoeren en vooraf ook echt marktonderzoek doen om te zien of jouw idee echt goed is. Door de uitkomsten van het onderzoek kun je zien of je je geweldige idee misschien toch een beetje moet bijschaven of juist niet. Soms kom je na je onderzoek op volledig andere inzichten en misschien uiteindelijk wel tot jouw beste idee.
Wil jij echt een eigen kledinglijn starten?
Maar heb jij helemaal geen kennis van of ervaring in de kledingindustrie?
En wil jij graag begeleid worden met iemand die kennis heeft én een netwerk?
Check dan onze online cursus ‘Start je eigen Kledinglijn‘.
Je hoeft het niet alleen te doen én je hoeft het wiel niet uit te vinden.