Atelier-Miranda

 

Wie ben ik?
Ik ben Miranda van Driel en heb ruim 23 jaar een eigen sportkleding gehad merk genaamd PIXIE. Dit deed ik samen met mijn partner Erwin en wij produceerden alles zelf in ons eigen atelier, gewoon in Nederland.  Het wordt dus niet in het buitenland gemaakt en daar een PIXIE labeltje in gezet of de naam erop gedrukt en versturen het dan. Nee, vanaf het ontwerpen van de collectie, het maken van de patronen tot en met het maken van de webshop en het versturen van de producten naar de klanten, deden wij helemaal zelf. Inmiddels hebben wij dit bedrijf verkocht na 23 jaar. Gelukkig wordt PIXIE nog steeds in Nederland gemaakt.

Mode Academie en praktijk
Ik had mijn opleiding aan de mode-academie Academie de Couture succesvol afgerond en had mijn diploma voor couturier/kleermaker op zak. Ook was ik, als jongste ooit in die tijd, geslaagd voor het Ondernemersdiploma van de stichting DETEX. Na mijn opleiding heb ik in een snijbedrijf en atelier gewerkt maar ik had totaal geen ervaring met ondernemen, marketing, het uitbrengen van collecties en het verkopen ervan. Dit heb ik allemaal in de praktijk moeten leren en ik heb een aantal losse cursussen gevolgd.

Uitdagingen
In januari 1994 ben ik begonnen met een loonconfectie atelier waarin ik voor andere mode en sport merken produceerde. Het werken voor andere merken is leuk en je leert er veel van maar dan gaat het toch kriebelen en december 1994 heb ik mijn eigen sport kledinglabel onder de naam PIXIE opgestart. In de beginjaren was het de tijd vóór internet en leverden wij vooral aan de detailhandel.  Door de komst van internet is dit helemaal veranderd, we zijn hierin meegegaan en leveren nu vrijwel geheel via onze webshop. Ik ben in deze jaren vele uitdagingen en ook valkuilen tegen gekomen en in sommige ook gestapt maar gelukkig altijd weer uit gekrabbeld.

Alle Winkels Online
Toch merkte ik dat mijn interesses en passie ook aan het veranderen waren en daarom heb ik in 2012 een tweede bedrijf opgericht, Alle Winkels Online.
Hiervoor heb ik een aantal websites waarbij ik gebruik maar van affiliate marketing, ik promoot hierop producten voor andere webshops. Ik bouwde mijn websites altijd zelf en kreeg steeds vaker vraag van anderen om ze hierbij te helpen, later werden dat ook webshops. Veel webshop eigenaren vinden het moeilijk om hun websites rendabel en voor een goed inkomen te laten draaien dus daar kwam ook webshop coaching bij. Ook ben ik vrijwillige coach bij Qredits, een microfinancier die naast de financiering ook coaching aanbiedt, het is ook echt geweldig om startende of bestaande ondernemers verder te kunnen helpen.

Eigen kledingmerk
Bijna wekelijks krijgen wij bij PIXIE mail van enthousiaste mensen die zelf een sportkleding merk willen beginnen. Vroeger produceerden we wel eens een sample lijn of de gehele productie voor zulke klanten maar je merkte door de jaren heen mensen steeds minder van productie enzo afweten. Logisch want er is ook steeds minder kennis in Nederland en de opleidingen verdwijnen ook. Wij zijn uiteindelijk ermee gestopt om met deze mensen te gaan samenwerken, het werd voor ons te kostbaar om hier tijd in te stoppen want er was gewoon te weinig kennis om mee samen te werken. Ze wilden het liefst dat iemand alles voor ze regelt, met prijzen zoals in Azië, kleine aantallen en liefst direct leveren. Dat is gewoon niet haalbaar. Mijn collega productiebedrijven in Nederland ervaren hetzelfde.

Online Training
Voor de webshop coaching ging ik een opleiding volgen om online trainingen te gaan geven en toen viel bij mij ineens het kwartje. Op deze manier kan ik ook iedereen die van plan is om een eigen kledinglijn op te gaan starten helpen en zo behoeden voor alle ‘beginnersfouten’ waar ik en mijn collega’s iedere keer tegenaan lopen. In deze training leer ik je waar je mee te maken kunt krijgen in deze branche vanaf het businessplan tot aan het product in de winkel hangt. Ik vertel je alle ‘inside information’ want als je niet uit deze wereld komt is het een behoorlijk gesloten wereld.

Nieuwe uitdaging!
Begin 2017 heb ik mijn sportkleding bedrijf verkocht aan een nieuwe enthousiaste onderneemster die er weer een frisse wind doorheen gaat blazen. Ik ga nu vooral (startende) ondernemers helpen met het opzetten en uitbouwen van hun bedrijf. Ondertussen zet ik samen met Erwin een online platform op voor Online Marketing in Jip & Janneke taal genaamd Online Junkies, geef ik SEO trainingen en coach ik (mode) ondernemers.

Mijn missie
Mijn missie is ervoor te zorgen dat ook jij jouw droom  kan waarmaken en ervoor te zorgen dat de kennis voor dit mooie vak in Nederland blijft, het kan namelijk echt! Ik wil mijn kennis overdragen aan nieuwe ondernemers in de mode, die weer helemaal fris en met gebruik van alle nieuwe middelen er tegen aan gaan. Zonder dat ze in de valkuilen stappen, maar meteen goed van start met een goed plan zodat succes verzekerd is! Ik wil jou graag helpen om succesvol een eigen kledinglijn op te starten door mijn ervaring en kennis van meer dan 25 jaar in de kledingindustrie werkzaam te zijn te delen.